0475-339332 info@commcom.nu

Je hebt een paar seconden de tijd om het verschil te maken aan de telefoon. Zo denk ik echt als ik praat over een acquisitiegesprek. Misschien denk je wel dat het niet uitmaakt wat je zegt. De prospect is misschien nog met iets anders bezig, maar dat kun je helaas niet zien door de telefoon. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat iemand binnen een halve seconde bij het horen van een nieuwe stem zich al een indruk vormt.

Wees transparant tijdens het acquisitiegesprek

Als je acquisitie doet wil je vertrouwen wekken tijdens het gesprek, en gewoon warm en vertrouwd overkomen. Dat moet ook je doel zijn in het gesprek.

Wat ik belangrijk vind bij het acquisitiegesprek, is dat je de prospect niet te lang in het ongewisse laat. De begroeting mag als volgt: “dag meneer Janssen, u spreekt met (naam) van (bedrijf), goedemiddag…”

Dit zijn belangrijke zinnen in je gesprek en de toonhoogte en de manier van spreken zijn van essentieel belang. Hierna geef ik altijd aan waar ik voor bel, ik wil namelijk de klant niet in het ongewisse laten. Dus dan geef ik aan: “ik bel u om te kijken of het zinvol is om een afspraak te maken. Mag ik wat van uw tijd om uit te leggen waar ik voor bel?”

Laat dan je stem op het einde van de regel omhoog gaan. De klant krijgt vertrouwen en je geeft een indruk van je eigen persoonlijkheid.

Tip:
Gebruik van je stem, intonatie en toonhoogte is belangrijk bij acquisitie, probeer hier eens mee te stoeien en doe er je voordeel mee!

Ontvang tips voor meer omzet!

Wij delen graag praktische tips hoe je jouw omzet kunt verhogen. Abonneer op onze tips, ga er mee aan de slag, en geef je omzet een boost!

You have Successfully Subscribed!